• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_right“From My Soul” nova numera Cornell Campbell-a i Manjul-a

Novosti

“From My Soul” nova numera Cornell Campbell-a i Manjul-a

todayOctober 25, 2021 45 1

Background
share close

Svašta se sprema u kuhinji Baco Recordsa. Nakon perioda stagnacije ove izdavačke kuće odlučili su da krenu u totalnu ekspanziju. 

Da podsjetimo, ove godine Baco Recordsu pristupili su legenda reggae scene Pablo Moses kao i zvijezda u usponu Lila Iké.

Međutim, ova vijest je o novoj albumu Manjul-a “Sound Therapy”. “Sound Therapy” je album sastavljen od kompilacija raznih izvođača poput: Clinton Fearon, Cronell Campbell, Cedric Myton, Tikok Vellaye, Baco Mourchid, Ciryl Atef, Jupiuter and Okwess, Valerie Tribord… 

Znači Manjul, multitalenat koji svira nekoliko instrumenata i koji se bavi produkcijom takođe, odlučio je da okupi zvijezde oko sebe i izbaci jedan album koji bi trebao da ostavi utisak svakom ljubitelju ovoga žanra. 

Nedostajao mi je svileni glas Cornell Campbell-a. Posljednji put sam uživao u njegovom izdanju za “Tuff Scout” i sjajnu stvar “Good old days”. 

Kornelov vokal jednostavno kida, tečan i pliva u ušima. Bas svira upravo Manjul s kojim smo imali priliku da vodimo intevrju. Uostalom sami poslušajte numeru i recite nam vaše mišljenje u komentarima. 

Kao podsjetnik, ostavljamo intervju sa Manjulom. U ovom intervju možete čuti upravo koliko je Baco Mourchid imao uticaja na Manjul-a i njegovu karijeru i zašto je neizostavan element njegove muzičke ekspresije.

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%