• home Home
  • keyboard_arrow_right Biografije
  • keyboard_arrow_right Intervjui
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightIntervju sa Jalani Hortonom, osnivačem Bambu Stationa

Biografije

Intervju sa Jalani Hortonom, osnivačem Bambu Stationa

todayJune 28, 2021 40

Background
share close

Dugo vremena ga nije bilo na sceni, barem ne onoj direktnoj, te sam ga tražio na razne načine ne bih li saznao šta se to dešava sa njim i muzikom koju pravi.

Riječ o legendi rege scene, porijeklom sa Djevičanskih Ostrva odnosno Sent Kroja, Jalani Hortonu. Osnivaču i frontmenu kultne rege grupe Bambu Station.

Prvo sam se obratio direktno, a onda i indirektno kroz ostale članove benda. I nakon nekoga vremena, javio se upravo on. Jalani Horton.

I nije ga bilo lako naći, ali zato je bilo izuzetno lako razgovarati sa takvom osobom.

Jalani je vrlo otvoren sa aurom koja vedri a i sa pregršt interesantnih tema i događaja.

Kada inače razgovaram sa muzičarima, i pitam ih kako su došli na ideju da osnuju bend, uvijek imaju taj mistično odsutni pogled pokušavajući da dokuče neku posebnu vrijednost koja do tog momenta nije postojala. Sa Jalanijem to nije slučaj.

“Kako si došao na ideju da osnuješ Bambu Station?”

“Prisustvovao sam svirci u malom klubu od publike koja nije brojala više od dvadesetak ljudi. Pjevač je pjevao na matricama od Bob Marlija, ali u sopstvenim izvođenjima i svojim tekstovima. Taj pjevač je bio Von Bendžamin a bend se zvao Midnajt.”

“Tada u tom momentu sam odlučio da osnujem svoj bend i da radim svoju stvar, koja god ona bila. Jedna rečenica, jedna rečenica, jedan ritam, jedan ritam. Ali da to budem ja.”

Ne želim sada prepričavati ovaj intervju, već želim da ga čujete sami. Zanemarite moj kašalj, moje tehničke nedostatke u obradi videa, i fokusirajte se samo na divnu priču Džalanija. I saznaćete iz koje jednostavnosti nastaju najveći hitovi poput “Gunsmoke”, albumi poput “One Day” ili “Children of Exodus”. Čućete o Djevičanskim Ostrvima, kulturi, Midnajtu, vrijednosti ženskog bića, kako Džalani doživljava publiku, kao i o materijalu koji nikada nije objavljen i onaj koji će biti objavljen.

Čućete život Džalani Hortona.

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%