Novosti

Pedeset godina poslije, Skylarking od Horace Andija

todayMay 5, 2020 7

Background
share close

Vremena su takva da neki ljudi prelistavaju stare fotografije kako bi se prisjetili momenata, dok muzičari “prečešljaju” stare numere, momente kada su ih pisali i osmišljali kao i ideje kako bi to danas uradili. Ovaj put bio je to naš dobri Horace “Pospani” Andy u sklopu “Inna De Yard” projekta gdje će u serijama ili naletima ovoga mjeseca izbacivati po četiri rijetke i kvalitetne numere.

Prva numera je upravo “Skylarking” od Horace Andy-ija snimljena u čuvenom “Studio One” prije tačno pedeset godina! Ovaj lagani i fini čikica je provukao svašta kroz svoju šaroliku karijeru, i dio je projekta “Inna De Yard” koji okuplja legende koji još uvijek imaju snage da uspješno kako snimaju u studiju tako i drže lajv nastupe. Takođe, Inna De Yard je snimio film “The Soul of Jamaica” koji je objavljen prošle godine.

Snimljena u ranijim večernjim satima pod vedrim zvijezdanim nebom u mirnoj sredini Stoney Hill-a, numera “Skylarking” ostavlja osjećaj slatke sentimentalne melanhonije. A mi ćemo se prisjetiti originalne verzije, nova je dostupna na sajtu Inna De Yarda a možete je čuti i u našoj dnevnoj rotaciji.

Više o čitavom Inna De Yard projektu možete pročitati OVDJE

Materijal obezbjedio: Boomrush Promotions

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%