• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Recenzije
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightGroundation: Ozbiljan muzički iskorak, ONE ROCK

Novosti

Groundation: Ozbiljan muzički iskorak, ONE ROCK

todayMarch 28, 2022 49

Background
share close

"From the foundation a Rasta, We Pass it on to the future"

Zbog stihova Skelija rekao sam da moram sjesti i napisati recenziju onoga što je započeo Harrison Stafford ove godine. Jer od tih stihova me uhvatila jeza. 

Harrison je okupio najveće žive legende i još jednom ih približio našem srcu. Na novom “One Rock” albumu gostuju najveće legende reggae muzike svih vremena, Israel Vibration, The Abyssinians i The Congos. 

Sada, u ovom momentu, jeste raskrsnica u svijetu. Gdje se prošlost i sadašnjost mješaju i kada se točak okreće. U jednom od intervjua koje sam slušao od Max Rome-a, rekao je kako se vremena od sedamdesetih i nisu u mnogo čemu promjenila. Teme o kojima je pjevao (i još uvijek pjeva) su i dalje aktuelne. 

Zato roots rege-a isplivava na scenu. To je muzika prošlosti i muzika budućnosti koja će uvijek biti aktuelna. Muzika običnog čovjeka i nedaćama koje život nosi. 

Dakle, stihovi su iz pjesme “Original Riddim” koja je dio novog albuma Groundation-a “One Rock”. Muzika ima pečat Harrisona i onoga što radi, brza, energična, precizna, tačna. Bez praznog prostora. Vrsno odsvirana i otpjevana.

Ali kada riječ imaju legende, muzika se umiri i ostavi prostor veličanstvenim vokalima Israel Vibrationa i Abyssinians-a. 

Nema tu šta da se priča i objašnjava.

Original Riddimom najavio je novi album u Januaru, u Februaru nastavio sa “Human Race”, i prije tri dana objavljena je numera “One Rock” sa Congosima.

Čikice iz The Congos su uvijek simpatične sa svojom muzičkom fleksibilnošću tako da je “One Rock” pravi kolorit. Od gitarne solo dionice do vokalne magije Congosa. 

Ono što je vrijedno u svemu ovome jeste da svi ovi vrhunski muzičari drže svog prepoznatljivog stila. Nisu se savijali pod zahtjevima komercijalnog muzičkog tržišta. 

“One Rock” će biti objavljen i pušten u prodaju 13 Maja pod izdavačkom kućom “Baco Records”, dok će Groundation imati niz koncerata u 2022 širom Evrope, Južne i Sjeverne Amerike. 

Zahvaljujemo se “Run It” agenciji koja nas besomučno snabdijeva muzikom najvećeg kvaliteta kao i Baco Recordsu koji je naš sada već dugogodišnji partner. 

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%