• home Home
  • keyboard_arrow_right Biografije
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightPoljski reggae sastav – Shashamane

Biografije

Poljski reggae sastav – Shashamane

todayFebruary 23, 2022 79 1

Background
share close

Pravo je zadovoljstvo pisati o nekom nenametljivom bendu koji ima kvalitet a blizak je ovim našim prostorima. Danas je to slučaj sa poljskim sastavom “Shashamane” koji nam se javio kao i mnogi putem socijalne mreže. 

Iskreno, nisam našao nešto vremena da se pozabavim njihovom muzikom, ali kada mi je Dadaman rekao da mu se  sviđa što čuje, onda znam da je to nešto što vrijedi čuti. 

Shashamane” na neki način zaista podsjeća na beogradski sastav “Del Arno Bend”. Ono što je odmah uočljivo je duvačka sekcija, to je njihov forte. Muziku upotpunjuju dab efekti, perkusije, te naglašavanje vrijednosti ili pitanja. Za nekoga sa balkanskih prostora ko se uželio novoga zvuka, “Shashamane” će zaista biti osvježenje. 

Photo by: kulafoto.pl

Još jedna interesanta stvar je upravo ta što mnogo riječi i pojmova razumijemo zbog bliskosti između našeg i poljskog jezika. Te nije teško čuti poruku i uživati u muzičkom aranžmanu. 

Kao što već navedoh, “Shashamane” liči na Del Arno Bend ali neki muzički elementi podsjećaju i na britanske Resonatorse. Zbog dab-a, reverb-a, i tih efekata prisutnih u dab muzici. Naravno, ne treba etiketirati muziku i svrstavati je u torove, ali ako ste ljubitelji bendova koje navedoh, naći ćete bliske vrijednosti u ovom sastavu. 

Da ne dužimo više nego što je potrebno, poslušajte i sami.

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%