• home Home
  • keyboard_arrow_right Balkanski Rege
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightGost emisije: Dimitrije Smiljković poznatiji kao Ruffneck Smille

Balkanski Rege

Gost emisije: Dimitrije Smiljković poznatiji kao Ruffneck Smille

todayNovember 25, 2021 75

Background
share close

Otkako smo u web formatu ovo će biti prvi put da ugostimo nekog DJ-a. A postoji i određena simpatija ka životnoj priči Dimitrija Smiljkovića pored muzičkog odabira koji je usaglašen sa programom radija Regganeracije.

Dimitirije odnosno DJ Ruffneck Smille rođen je u Njemačkoj dok korijenje vuče sa ovih prostora – bivše Jugoslavije odnosno današnje Srbije. Akcenat stavljamo na bivšu Jugoslaviju jer od 1985 godine, Ruffneck Smile nije nijednom posjetio mjesto svojih predaka. 

Razlog tome stoji u Dimitrijevoj odluci da ne pristupi vojnim formacijama 1991 godine. Većina Srba u Njemačkoj tog vremena platila je određenu kauciju da ne bude krivično gonjena. Dimitrije je odbio da ide u vojsku i nije imao novca da bude pošteđen pravosudnih organa. Sve do danas nije imao pravnih mogućnosti da posjeti Srbiju. I tu ćemo završiti ratno-političke priče. 

Ruffneck Smile ima impozantnu kolekciju rege ploča koja broji petnaestak hiljada primjeraka. Slušajući muzički odabir koji je poslao redakciji radija Regeneracija, Ruffneck favorizuje Studio One. 

83106880_2989092261172735_2084747888590204797_o
Ruffneck Smille vinyl Collection

Ruffneck Smile je redovan i rado viđen gost na Jamajci još od 1991 godine. Uvijek natovari torbe sa pločama kada se vraća kući. 

Baš je Hornsman Coyote na gostovanju kod Galeba u podkastu “Angelast” govorio kako ploče odnosno vinili sa Jamajke imaju poseban zvuk i miris. Odatle ne čudi da Dimitrije preferira direktno kupovati sa tog tržišta. 

Ruffneck Smile je dio reggae i Rasta zajednice na Jamajci tako da ga možete čuti kako vrti riddime sa vinila na “Inna De Yard” okupljanjima. Takođe Ruffneck je dobar prijatelj sa Micah Shemaniah-om i stalno su u kontaktu. 

U petak 26 Novembra 2021 od 20 časova po srednjeevropskom vremenu možete poslušati preko dva sata programa koje je Ruffneck Smille priredio za naš radio. Komplet program je snimljen uživo sa ploča i obiluje sa roots i rub-a-dub zvukom.

Zapratite DJ Ruffneck Smille-a na: Facebook / Website

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%