Novosti

Alborosie i VP records objavili novi video “Unprecedented Time”

todayMay 1, 2020 11

Background
share close

Alborosie, naširoko poznati reggae izvođač italijanskoga porijekla objavio je novu pjesmu pod imenom “Unprecedented Time” odnosno “Vremena bez Presedana”. Iz samoga naslova možete zaključiti tematiku ove numere, tematiku koja ja jednostavno svuda oko nas šta god da radimo. Što je zamarajuće, ali donekle manje zamarajuće kada dolazi u ovakvom muzičkom formatu Alborosija koji je svakako prepoznatljiv po njegovom stilu. Ova lagana i dopadljiva numera zaista brzo i neprimjetno prođe, i sam sam je više puta vratio da bih uhvatio kompletnu sliku. I onda primjetim da ima mnogo sadržaja u samom spotu. “To je biološki konflikt, špekulacije zavjere. Vidiš li oblik mojih ruku kroz prozor? Jednoga dana ću dodirnuti tvoje lice, kao nekada što sam.” pjeva “Puppa Albo” dok prolaze slika svih mračnih strana koje prate čovječanstvo, od ratnih operacija, paljenja šuma, istrebljivanja ribe, imigracija.

Numera je izdata pod izdvačkom kućom VP Records, producirana u saradnji sa Tony Fisher-om, i ovo je prva u nizu planiranih pjesama od Alborosija za ovu godinu. U samom videu se pojavljuju Aston Barrett Junior, Tyrone Downey član sadašnje verzije legendarnih The Wailersa kao i prateća vokalistkinja Sandy Smith.

Osjećam pritisak koji ljudi osjećaju širom svijeta, i želim da im moja muzika pomogne.

Nedavni Alborosijev projekt je bio “Dub For The Radicals – Alborosie Meets The Roots Radics” koja je inžinjerski obrađena, producirana i miskovana od strane Alborosija koristeći analogne trake (metod snimanja koji praktikuju bendovi poput Groundationa da bi se dobio taj dobri stari više organski zvuk) u saradnji sa ikonama reggae muzike legendardnim Roots Radics-ima.     

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Previous post

Photo credit: Piotr Tabencki

Novosti

Pura Vida pušta u prodaju ograničeno izdanje vinila (LP-a)

Pura Vidino posljednje specijalno izdanje albuma u obliku ploče može se poručiti putem ovoga  LINK-a Prenosimo Pura Vidin facebook post u cijelosti:   " Gorka vremena ... Upravo je odlučeno da se svi veći festivali ne mogu nastaviti ovog ljeta ... Razumijemo ovu situaciju, a i za nas je javno zdravstvo na prvom mjestu. Ipak je to za bend, kao i mene, gorka pilula koju trebamo progutati. Mi gradimo svoje […]

todayApril 30, 2020 8

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%