Novosti

“Nazarene” novi singl Nga Han-a

todayApril 27, 2020 16

Background
share close

Rege izvođač Nga Han koj originalno potiče sa Garden Parish-a, Green Hill distrikta Jamajke a trenutno živi u Kaliforniji, objavio je još jedan singl pod imenom “Nazarene”. Neposredno nakon singla “Go Down”. Oba ova singla izdata su od strane Roots Unity Music a snimljena su u amsterdamskom studiju “Earth Works”, studiju koji obogaćuje ruts rege scenu s raznim potpuno novim ruts rege bendovima i pjesmama.

Sjećam se kad sam prvi put čuo pjesmu “Go Down”, hipnotizirajuću melodiju s dubokim pratećim vokalom i pjevajući Nga “koncepcije ljudi zlog srca moraju pasti…”, odmah sam bio kupljen. Ima taj mračni rege zvuk koji se nije previše koristio kroz istoriju rege-a, kad kažem mračni rege mislim na pjesme poput “The Misty In Roots – Poor and Needy”, “Nazarenes – Help” “Velvet Shadows – Wailing of Black People” … i to je ono što me trajno kupilo. Zvuk koji je duhovan, jak sa sporim i smrtonosnim ritmom.

Nga Han

Novi singl „Nazarene“, s druge strane, nije baš tako mračan, nego prosvjetljujući, religijisjki. Više poput nekog Gospela koji bi bio pod žanr ruts rege-a. Vjerujem da je na ovu duhovnu pjesmu izuzetno uticao “Akae Beka” kom se Nga Han očito jako divio. Znam da u posljednje vrijeme povezujem mnoge umjetnike sa nedavno preminulim pjevačem Von Bendžaminom (Midnite, Akae Beka), ali Nga Han očito sve češće primjenjuje Vonov stil. Ova super dugačka pjesma od sedam minuta slavi Uzvišenoga i istražuje biblijske priče, riječi samog umjetnika:

“Nazarene je pjesma posvećena Hristu-Čovjeku o kojem je napisano u novozavjetnim knjigama. Odabrani, koji je došao da podsjeti čovječanstvo na njihovu pravu svrhu ispunjenja božanska volja Nebeskog Oca. Pjesma istražuje razne biblijske priče iz vremena kako su dokumentirane u evanđeljima. Od druženja s mnoštvom do hranjenja ribama, ova je pjesma namijenjena približavanju slušatelja Nazaretovom pozivu i učenjima. Poruke koje su potrebne za mnogo razjašnjavanja u ovo doba moderne tehnologije.”

Ovaj numera je prva u nizu saradnji Nga Han-a, Roots Unity Music, Earth Works Studio-a i prijatelja, koje će biti predstavljene zajedno na nadolazećem albumu “The Living Stream : Chapter One” Ovaj singl je prva najava nadolazećih dijela.

Pjesma se može poslušati na Nga Han-ovom Bandcamp-u, i ako Vam se dopada podržite izvođača tako što ćete kupiti digitalnu kopiju. Bandcamp link je OVDJE

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Previous post

Novosti

Priča o pjesmi “Prison Oval Rock”

Berington Livaj pjeva o određenom mjestu u "Prison Oval Rock", a u novije vrijeme Chronixx prepričava svoj život i odrastanje u "Spanish Town Rocking" numeri. Obje pjesme govore o staroj prijestolnici, mjestu koje Lutan Fyah naziva sveti "Jago De La Vega", u istoimenoj pjesmi, koja detaljno opisuje često grčevitu stranu glavnog grada Svete Katarine. Web stranica Jamajkanske Nacionalne baštine, www.jnht.com, kaže da je "Spanish Town" bio prestonica Jamajke sve do […]

todayApril 27, 2020 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%