Biografije

Intervju sa Harison Stafordom iz grupe “Groundation”

todayJanuary 18, 2019 6

Background
share close

Prije nešto više od tri mjeseca imali smo priliku da uradimo intervju sa jednom od najvećih imena u rege muzici generalno, Harison Stafordom. Za one koji nisu čuli, Harison je osnivač i vodeći vokal grupe “Groundation” kao i njegovog solo projekta “Professor”.

Što se tiče same grupe, “Groundation” je definitivno sastav u najvećem mogućem vrhu kad je u pitanju muzička potkovanost. Bilo da se radilo o muzičkom aranžmanu, audio inžinjeringu, ili samim muzičarima i njihovom vještinom vladanja instrumentima. Radi se o školovanim muzičara koji dolaze iz raznih pravaca, a najzastupljeniji je džez-rege-fjužion.

Nećemo dužiti dalje, o samom intervjuu ćete čuti u samom videu, a potrudili smo se da obezbjedimo prevod na domaćem/maternjem jeziku tako da bismo približili dojam domaćoj publici.

Written by: reggaeneracija

Rate it

Previous post

Novosti

Grupa “Groundation” objavila je prvu numeru sa novog albuma “The Next Generation”

Groundation je objavio novu pjesmu "Fossil Fuels" koja služi kao najava albuma "The Next Generation". Ono što čini ovaj album posebnim jeste što su korištene analogne dvo inčne trake baš kao što se to radilo 70'tih. Da bi postigli analogni zvuk iz 1972 godine, Groundation je angažovao čuvenog Džimi Foks-a iz Foks studia. Čovjeka koji je producirao muziku za neke od najvećih imena u reggae svijetu poput "Isreal Vibration", "Culture", […]

todayJuly 7, 2018 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%