Bitni Događaji

Preminuo Jawara McIntosh, sin Peter Tosha

todayJuly 21, 2020 34

Background
share close

U ovoj nepredvidljivoj i zaista mračnoj 2020 godini, ne zna se da li je više žrtava virusa ili crnaca od policijske represije. Dobro, možda sam pretjerao, ali virus ne ubija virus samo na osnovu porijekla, ili nivoa melanina. Ne, to sam neljudi rade, i nikada nisu ni prestali. A po svemu sudeći, niti će. Ruku na srce ovdje policajci nisu bili direktno umješani u premlaćivanje, ali u neku ruku i jesu.

Sin reggae ikone Peter Tosha, Jawara Mcinton, preminuo je 17’og Jula 2020. On se nešto više od dvije godine nalazio u komi koja je prouzrokovana premlaćivanjem od strane drugog osuđenika Kyrie Charon Baum-a. Sve se ovo odvilo u okružnom zatvoru u Bergenu, država New Jersey.

On je bio na odsluživanju šest mjeseci zatvorske kazne zbog posijedovanja marihuane koja se u toj državi još uvijek smatra ilegalnom. Jawara se izjašnjavao kao Rastafarijanac i baš poput njegovoga oca  zalagao se legalizaciju marihuane koja je već legalna u nekim američkim državama. Rastafarijanci praktikuju korištenje marihuane i u religijske svrhe, zbog čega im se u pojedinim zemljama dozvoljava određena količina za korištenje i mimo zakona za sveopštu populaciju.

Jawara McIntosh

Nakon incidenta Jawara je prebačen iz New Jerseya u Boston, Massachusetts gdje su o njemu vodili brigu njegova majka i sestra. Njegova sestra Niambe je sve vrijeme vodila aktivnu kampanju “Pravda za Jawar-u”. Kompromisno sve to možda i izađe na legalizaciju, ali jedan 39’to godišnji život je već izgubljen. Sin Peter Tosh-a je ostavio iza sebe četvoro dijece. On je svega par mjeseci prije napada snimio rimejk očevog hita “Downpressor Man”.

Niambe McIntosh je najmlađe dijete Legende, Peter Tosh-a.

Andrew Tosh - He never died (pjesma posvećena ocu Peter Tosh-u)

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%