Bitni Događaji

Bunny Wailer ponovo hospitalizovan!

todayJuly 29, 2020 37

Background
share close

Reggae legenda Neville Livingston poznatiji kao Bunny Wailer i jedan od osnivača grupe “The Wailers”, ponovo je hospitolizovan prije dva dana.

Ovaj 73’godišnjak primljen je u ponedeljak u bolnicu u Kingstonu. Razlog hospitalizacije smatra se posljedica moždanog udara koji je pretrpio u Oktobru 2018. godine. Kao posljedica Bunnijeva desna strana je djelimično oduzeta.

Bunny Wailer, source: highgrade.it

Od moždanog udara 2018. godine, ovaj izmoreni, oštećenog zdravlja umjetnik bio je na Kubi na liječenju i nastavio je sa rehabilitacijom na Jamajci.

Njegova menadžerka, Maxine Stowe rekla je lokalnim medijima, “Bit će pušten nakon što se stabilizira, što uključuje i određenu količinu rehabilitacije.”

Kao razlog moždanoga udara i svih zdravstvenih nedaća, navodi se Bunnijeva duševna bol zbog nestanka životne saputnice Jean Watt. Ona je nestala 23. maja 2018 godine, i još uvijek se za njom traga.

Njegova menadžerka Stowe je rekla: „[Bunny Wailer] je u svom ličnom i stvaralačkom životu pregazio i savladao mnoge nedaće, i nadamo se da njegov jedinstveni duhovni, kreativni i lični doprinos čovečanstvu prevladava u tim sumornim vodama.“

Bunny Wailer

O Bunny Waileru je suludo govoriti nakon svega što je uradio za muziku, a muzika i nije toliko uradila za njega.

Zajedno sa Bob Marleyom i Peter Toshom osnovao je najveći reggae sastav svih vremena “The Wailers”. I od ove tri figure Bunny je primio najmanje zasluga, njegovo ime materijalna vrijednost su daleko iza prvo Bob Marlijeve fondacije pa onda i Peter Toshove. Poznat je sukob Bunny-ja i Rite Marley, on je čak i optuživao da je otrovala svoga supruga Robert Nestu Marleya a onda i organizovala ubistvo Winston Hubert McIntosha.

Na stranu ove priče i pričice, Bunny Wailer solo je izdao jedan od najvećih albuma u reggae muzici “Blackheart Man”. Pored toga pisao je mnoge pjesme kao član “Bob Marley and The Wailers”, te je njegov pečat na reggae muziku vječan.

Nakon svega, ono što obara i nosi ovu legendu, jeste čista ljubav ka svojoj nevječanoj supruzi. Za neke ljude poput Bunnija, životni plamen se jednostavno gasi bez osobe koja im se utkala u dušu.

Bunny je bio i ostao, ljubav.

Ovaj tekst ću zatvoriti sa pjesmom koju sam neumorno objavljivao tokom proslave svake Nove Godine. Jedan je Bunny Wailer, pass it on.

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%