• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Singles
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightPedeset godina poslije, Skylarking od Horace Andija

Novosti

Pedeset godina poslije, Skylarking od Horace Andija

todayMay 5, 2020 42

Background
share close

Vremena su takva da neki ljudi prelistavaju stare fotografije kako bi se prisjetili momenata, dok muzičari “prečešljaju” stare numere, momente kada su ih pisali i osmišljali kao i ideje kako bi to danas uradili. Ovaj put bio je to naš dobri Horace “Pospani” Andy u sklopu “Inna De Yard” projekta gdje će u serijama ili naletima ovoga mjeseca izbacivati po četiri rijetke i kvalitetne numere.

Prva numera je upravo “Skylarking” od Horace Andy-ija snimljena u čuvenom “Studio One” prije tačno pedeset godina! Ovaj lagani i fini čikica je provukao svašta kroz svoju šaroliku karijeru, i dio je projekta “Inna De Yard” koji okuplja legende koji još uvijek imaju snage da uspješno kako snimaju u studiju tako i drže lajv nastupe. Takođe, Inna De Yard je snimio film “The Soul of Jamaica” koji je objavljen prošle godine.

Snimljena u ranijim večernjim satima pod vedrim zvijezdanim nebom u mirnoj sredini Stoney Hill-a, numera “Skylarking” ostavlja osjećaj slatke sentimentalne melanhonije. A mi ćemo se prisjetiti originalne verzije, nova je dostupna na sajtu Inna De Yarda a možete je čuti i u našoj dnevnoj rotaciji.

Više o čitavom Inna De Yard projektu možete pročitati OVDJE

Materijal obezbjedio: Boomrush Promotions

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%